a bodes em convides

Definició

Expressió que denota la joia que ens produeix una proposició que acceptem.

Dius si vull venir? A bodes em convides! Estava esperant que m’ho demanessis.

Sinònims: de bon grat; a festa major em convides

Usos

  • El 7 d’agost del 1974, ara fa justament tres dècades, un jove [Philippe] Petit va caminar, ballar, córrer i jeure damunt el cable tensat que unia els dos terrats més alts del món. Va anar de banda a banda vuit vegades. Des de baix, 100.000 persones se’l miraven i se’n feien creus. L’espectacle es va allargar durant una hora. Tan bon punt va deixar de penjar d’un fil i va trepitjar terra ferma, aquell noi de 24 anys va ser detingut i emmanillat. Temps després, el jutge el va condemnar a actuar de franc en un parc de la ciutat. A bodes em convides, devia pensar el funàmbul.

    Eva Piquer, «Caminant entre les dues torres» (Avui, 15 d’agost del 2004)

Tema de la setmana

El Diccionari català-valencià-balear diu que una frase feta és una «expressió com estereotipada, d’ús corrent en la llengua». Fa uns mesos va sortir a llum el Diccionari de sinònims de frases fetes, de M. Teresa Espinal, que n’aplega un bon pilot. Aprofitant que tenim aquesta nova eina a l’abast (que inclou un CD-ROM), aquesta setmana veurem unes quantes frases fetes de les moltes que es fan i es desfan en la nostra llengua. Per cert, el tema de la setmana vinent l’haureu de descobrir vosaltres… i la primera o el primer que en tregui l’entrellat guanyarà un exemplar d’aquest diccionari, gentilesa de Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Dilluns que ve, més informació.

Enllaços

L'escreix

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

apegalós -osaaquí caic, aquí m’aixeco