tal dia farà un any

Definició

Expressió que indica indiferència envers un fet o la poca importància que s’hi dóna.

Diu que es comprarà un cotxe nou amb motor turbo, però mira, tal dia farà l’any.

També: tal dia farà l’any

Usos

  • Si fos a manar, totes aquestes cases de mobles barats ja estarien tancades. Hi plantaria un bosc i al mig una cabana de fusta que fos una escola d’ebenisteria, perquè els que tinguessin mans d’àngel per fer mobles aprenguessin bé l’ofici, i totes les persones de bé poguessin comprar un moble que els convingués de debò, que li vindrien a muntar la casa, amb les mides preses, els claus i els ferros allà on han d’anar i tal dia farà un any. Això sí, mobles que duren tota la vida. Que passen de generació en generació i que fan que la vida sigui més agradosa perquè el moble tindria una forma i un gust en l’acabat.

    Jaume Nolla, Senyor Marcel·lí, no ’nem bé (Barcelona: Angle, 2007), pàg. 36

Tema de la setmana

Aquesta setmana assolim un parell de fites numèriques remarcables: la primera és que ‘Cada dia un mot’ fa 9 anys i la segona, derivada de la primera, és que divendres 29 rodarem el mot que fa 2.000 entre els més de 9.000 subscriptors que ens acompanyen. A una mitjana de 222 mots l’any, ja és més o menys això. Per contribuir al sarau, aquests dies veurem paraules i expressions relacionades amb el pas dels anys. 

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

eixamorarenguany