recer m

Definició

Lloc on hom és a cobert del vent, de les inclemències del temps.

La tempestat s’acosta: hem de cercar un recer.

Etimologia

Variant de recés (lloc de retraïment, de reclusió voluntària), originada segurament per haver estat sentida aquesta com un plural (rece(r)s/recer).

Usos

 • El bosc era en flames
  pobres arbres cremats,
  si el cel plorava
  era un plany amarg.
  I els ocells volaven sense nord
  buscant
  algun recer on niuar,
  una cançó amb què estimar-se.

  Eva Dénia, «Lament», amb música de J.J. Johnson, al disc Adéu, tristesa (Picap, 1999)

Tema de la setmana

Dijous 22 de novembre és el dia de la música. Com que aquí de música no en fem, dedicarem la setmana a mots extrets de cançons (un tema que ens ha suggerit Vicent-Lluís Gimeno i Fuset, de Sueca). Per sentir-les, teniu dues opcions: cantar-les vosaltres… o comprar-vos el disc. El mot d’avui és d’un tema que apareix al primer disc d’Eva Dénia, que justament ens ha fet de jurat per triar la resposta més original a les rebudes arran del concurs que vam fer la setmana passada. Trobareu més informació sobre aquest concurs (resultat, guanyadors, etc.) al primer enllaç d’aquí a baix mateix. I si algú té curiositat per tenir aquest disc (molt recomanable), juntament amb d’altres i també una bona col·lecció de llibres per triar, visiteu el segon enllaç: a partir d’avui i durant quinze dies posem en marxa una campanya de donatius per a ‘Cada dia un mot’. Què heu de fer? Molt fàcil: afluixar calés… i, a partir de 18 euros, us enviem un llibre o un disc a canvi. Així de senzill. Animeu-vos-hi, que és per a una bona causa!

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

escorxaireacaçar