escorxaire m i f

Definició

Escorxador, persona que escorxa animals, arbres, etc.

Etimologia

D’escorxar, del llatí tardà excorticare, ‘treure l’escorça’, derivat de cortex, ‘escorça’.

Usos

  • A la meva família tota aquesta activitat se centrava a ca els meus padrins. El ritual de la matança de la porcella era dut a terme pel meu padrí de fonts, el tio Miquel, impressor d’ofici i aquest dia improvisat escorxaire. Morta la porcella, escaldada i afaitada, lluïa neta i polida a punt per al forn. A nosaltres ens feia molta pena.

    Conxa Forteza, «Nadals…» (Diari de Balears, 25 d’agost del 2005)

Tema de la setmana

El tema d’aquesta setmana l’heu de descobrir vosaltres. Si endevineu quin dels cinc mots NO encaixa amb els altres quatre i PER QUÈ, envieu un missatge a mots@rodamots.com. El primer subscriptor que ens faci arribar la resposta correcta, guanya un exemplar del llibre Els refranys i les frases fetes de ‘Parlant en plata’, de Carles Marín, gentilesa d’Editorial Moll. Sortejarem un segon exemplar entre les altres respostes correctes que rebem i encara n’hi haurà un tercer per a la resposta més original, independentment de si és correcta o no. Vegeu les bases completes de participació a l’enllaç de sota.

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

amagatallrecer