meuca f

Definició

Prostituta.

Etimologia

De meuca en el sentit d’òliba, d’origen onomatopeic, a causa del crit d’aquest ocell nocturn que recorda els mèus del gat.

Usos

  • Al cap i a la fi, era l’únic home que li havia fet una proposta honesta, la promesa d’estimar-la per sempre, de compartir una llar. Als seus ulls va poder llegir que les paraules que oïa eren sinceres, els projectes ferms i la proclamació d’amor inabastable. No li va dir res sobre el seu passat, ni tan sols una mínima al·lusió al passeig diari per aquell barri que contemplava el seu contorneig inequívoc de meuca a la recerca de clientela.

    , «La soledat d’Ada Liz» (Presència, núm. 1.886, 18 d’abril del 2008, homenatge a Mercè Rodoreda)
  • Li he enviat un missatge al nen. Trucar-li hagués estat una autèntica pèrdua de temps ja que no sol estar mai disponible per a ningú que no sigui ell mateix, els seus col·legues i la meuca de torn que fa les delícies de la seva bragueta. Bragueta, per cert, que acostuma a portar a l’alçada dels genolls. És la moda. La nostra relació de pare a fill ja fa temps que passa pel filtre mediador de la bústia de veu del seu iPhone amb el resultat que ja coneixen: mai disponible.

    Lourdes Garcia, «In extremis» (Paper de vidre, núm. 54, gener 2010)

Tema de la setmana

És un tòpic dir que fan l’ofici més vell del món. Alguns en discrepen i diuen que l’ofici més vell del món és el dels traductors, els endevins, les comares, els pirates o els manaires. Sigui com sigui, el que sembla innegable és que és l’ofici amb més sinònims (i eufemismes) del món. 

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

perdudameretriu