limusina f

Definició

Automòbil de luxe, de carrosseria llarga i tancada, de quatre portes, sovint amb separació entre els seients del davant i l’espai reservat als passatgers.

Etimologia

Del francès limousine, mateix significat, derivat de la regió occitana del Llemosí, a França. Sembla que la carrosseria de les primeres limusines que es van fabricar, al començament del segle XX, s’assemblava a un tipus de capa amb caputxa que duien els pastors llemosins: d’aquí derivà el nom del vehicle.

Usos

 • —Pretenen que els trens no corrin!
  —Home, hi ha crisi energètica!
  —Pretenen que els avions no volin!
  —Veus? Això ja és més fotut!
  —Pretenen que els vaixells no naveguin!
  —Però quina mena de gent és, aquesta?
  —Els mateixos que van en limusina!
  —Ostres, estem perduts!

  «La cosa pública», tira d’en Sísif, de Jordi Soler, publicada a El Punt el 22 d’octubre del 2004 (vegeu-la a l’enllaç de baix)*
 • Fa molts anys, volia presentar el disc Diòptria al Liceu. Era allò de l’elèctric-tòxic-clàxon-so, i havia de posar una limusina a l’escenari per tocar els llums i les botzines, i em van dir que no podia ser. Aleshores vaig provar-ho al Palau, però allí em van donar una negativa poc raonada: «Oh, és que els fans del Pau Riba destrossaran el Palau.» I, en canvi, hi deixaven actuar el Raphael. Com a venjança, jo els vaig enviar una botifarra amb un llaç de la senyera en una capsa.

  Pau Riba a Si et quedes amb mi (Barcelona: Plaza & Janés, 2002)

Tema de la setmana

Mots derivats de topònims

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

tàrbenaastracanada