entossudir-se v

Definició

Entestar-se, obstinar-se.

S’entossudeix en la seva actitud.

No sé per què t’entossudeixes a negar-ho: tothom sap que ho has fet tu.

Etimologia

De tossut, de tos, ‘nuca’, i tossa, ‘elevació del terreny’, d’origen incert, probablement d’un preromà hispànic taucia, ‘rabassa’.

Usos

  • La meva sòlida ignorància m’ha fet defugir sempre les converses literàries. És inevitable que després d’haver escrit una colla de paraules et considerin un «intel·lectual», i a vegades hi ha gent benintencionada que s’entossudeix a parlar amb mi de literatura. M’hi nego, si és possible amb cortesia, i si no és possible, en rodó. A mi m’agrada molt la conversa i al meu entendre la conversa ideal és la que mantenen tres o quatre persones que més que «saber» coses, «pensen» coses. Un conversador que sàpiga molt sobre una matèria és perillosíssim, sobretot si ho vol demostrar. (1982)

    Josep M. Espinàs, Una vida articulada (Barcelona: La Campana, 2013), pàg. 92

Tema de la setmana

Tots ens entossudim a fer anys… avui Josep Maria Espinàs arriba als 90 fent gala de la facilitat, l’observació i l’enginy de sempre.

Enllaços

Temes i etiquetes

2 comentaris a “entossudir-se”

  1. Josep Bataller Vila — Fornells de la Selva

    Només vull deixar escrit un PER MOLTS ANYS!!!dedicat al Sr. Josep Mª Espinàs. Guardo en diverses carpetes els articles diaris que ha escrit des que els publicava a l’AVUI. Fa anys i panys. I guardo com una relíquia el llibre que em va signar a Girona quan em vaig jubilar. Era el seu llibre titulat “Temps afegit”. Gràcies, Sr. Espinàs, per tenir l’amabilitat d’estar tant de temps entre nosaltres. N’estem molt agraïts.

    Respon

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

tenir una mala salut de ferrogrinyolar