camal m

Definició

Part dels pantalons que cobreix la cama.

Etimologia

De cama, del llatí vulgar camba, mateix significat, d’origen incert, potser preromà. D’aquesta mateixa arrel provenen molts altres mots com ara escamarlà, gambada i camatge.

Usos

 • —Què me’n pots dir dels camals dels pantalons?
  —Que solen ser dos!
  —Sí, però, i si parlem d’un centpeus?
  —Doncs parlem d’un centpeus, no d’un centcames!
  —Em vols fer creure que un centpeus pot dur uns pantalons de dos camals?
  —Si té dues cames, per què no?
  —I com el soluciones el problema dels cent peus, eh?
  —Amb cinquanta en cada cama!

  «Anatomia animal» tira d’en Sísif, de Jordi Soler, publicada a El Punt el 28 de setembre del 2004 (vegeu-la a l’enllaç de baix)

Tema de la setmana

Com sabeu, al peu dels missatges que enviem solem indicar el tema de la setmana o de la quinzena. Aquesta setmana, però, el tema l’haureu de descobrir vosaltres. I no només això: caldrà que trobeu quin dels cinc mots que enviarem NO encaixa semànticament amb els altres quatre. La primera o el primer que endevini quin és el mot que no hi encaixa guanyarà un exemplar del Diccionari de sinònims de frases fetes, de M. Teresa Espinal, gentilesa de Publicacions de l’Abadia de Montserrat. Envieu les vostres respostes a rodamots@rodamots.com indicant clarament quin és el mot que no encaixa amb els altres quatre i, sobretot, PER QUÈ. Dilluns vinent farem conèixer la resposta i el guanyador. (Vegeu les bases completes de participació a l’enllaç de sota.)

Enllaços

L'escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

carregar els neulers (a algú)baula