cafarnaüm m

Definició

Confusió, barreja desordenada.

Etimologia

Nom pres de la localitat de Galilea del mateix nom, vora el llac Tiberíades (en hebreu Kefar Nahum, ‘vila de la consolació’). Jesús hi residí després d’haver deixat Natzaret, i fou el centre de la seva activitat apostòlica a Galilea.

Usos

  • [12 d’abril de 1918]  Les golfes boniques —penso— són aquelles que tenen un aspecte de cafarnaüm caòtic i desordenat, plena d’andròmines malmenades, d’una esbravada malenconia. Aquestes golfes de casa són massa fredes.

    , El quadern gris (Barcelona: Destino, 1966), pàg. 133
  • Quan la maleta de cartró i jo vam desembarcar a l’andana d’una estació ni més bruta ni més trista ni més escrostonada que qualsevol altra però tampoc menys, encara em mirava el món amb un cert desdeny de noi de capital. Ignorava que la meva displicència barcelonina tenia els minuts comptats: els que va costar-me arribar a la terminal d’autobusos. Aquell cafarnaüm de camàlics, factors i viatgers carregats amb fardells, maletes, cistelles, coves, garrafes i panistres, va destarotar-me.

    Calaveres atònites (Barcelona: La Magrana, 2000)

Tema de la setmana

Còctel de guirigalls

Enllaços

L'escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

guirigallrabí