voletejar v

Definició

Volar d’un costat a l’altre fent volts.

El borinot voletejava entorn del llum.

També: volatejar

Usos

  • Sia com sia, no crec que els dos personatges [Don Toni de Bearn i N’Aina Cohen] bastin per a compendiar totes les formes en què se pot manifestar el caràcter mallorquí. Com a mínim, hauria pogut treure a rotlo un tercer personatge, el marquès de Collera, l’esperit del qual, per cert, em va semblar que volatejava per dins la sala durant la conferència.

    Josep A. Grimalt, «Vindicació de N’Aina Cohen» (Diari de Balears, 25 de gener del 2001)
  • Quan a finals del segle passat morí un apicultor, en col·locar el baül a la carreta que l’havia de traslladar al cementeri, els familiars i amics del difunt observaren amb gran sorpresa com arribaven unes quantes abelles, que després de voletejar prop del baül s’hi posaren damunt i a poc a poc anaven augmentant en nombre. La majoria dels presents quedaren bocabadats i meravellats, i creien que aquells petits insectes havien acudit a donar l’últim adéu al qui les havia cuidat durant tota la seva vida.

    Bartomeu Bosch, Iniciació a l’apicultura (Palma: Moll, 1986), pàg. 7

Enllaços

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

treure a rotlleproïsme