uns tenen la fama i altres carden la llana

Definició

Vol dir que uns tenen l’anomenada bona o dolenta, i altres en treuen profit o en sofreixen les conseqüències. A Mallorca també diuen, amb el mateix sentit, «Uns tenen la fama i altres els doblers».

Usos

  • [Berlín, 20 d’agost de 1907]  M’atur a un restaurant d’allà prop per dinar. Me donen un dinar molt bo per un marc i vint-i-cinc Pfennige. Not que an el menú hi ha dues paraules hebraiques i que diu que an el mateix edifici hi ha una sinagoga. És un restaurant jueu. Cap com aquesta! La veritat és que hi he dinat molt bé i no me n’han feta cap, com la que em feren ahir a Unter den Linden. Quant és bona veritat que de vegades molts tenen la fama i altres carden la llana, això és, tenen els fets!

    Antoni M. Alcover, Viatge a Alemanya i altres nacions (Barcelona: Edicions 62, 1996 [publicat originalment a Palma el 1908]), pàg. 81
  • Pel que fa a la premsa, vàrem descobrir que en aquest país alguns mitjans tenien la fama i altres cardaven la llana en la qüestió de les subvencions. Vàrem començar a negociar amb els grups de premsa més importants del país.

    Miquel Sellarès entrevistat per Albert Sáez, «Ernest Maragall és un fre per a aquest govern tripartit» (Avui, 27 de maig del 2004)

Tema de la setmana

Refranys

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

no hi ha mel sense felel nom no fa la cosa