sulfurar v

Definició

Fer enfurismar; irritar, enfurir.

La relacionaven amb aquella malversació i això la sulfurava.

Se sulfurava cada cop que el seu germà li estirava les trenes.

Etimologia

De sulfur, de sulf-, forma prefixada del mot llatí sulfur, ‘sofre’.

Usos

  • Pel camí vaig trobar-me amb la Delina que tornava amb les vaques. Tan eixerida com sempre, em va explicar que el seu germà gran aviat fóra capellà i que estava emocionada de pensar-hi. Li havia dit que, si no tenia propòsit de casar-se, quan ell hagués cantat missa, la seva germana, la Delina, seria la seva majordona i que se li ocuparia de tot. Dels vestits sagrats i de la rectoria que li toqués, i que seria respectada com la dona principal d’aquell indret. Que ja sabia que faltaven dies per a tot això, però que la seva vida tenia un camí i que havia passat molt de temps sense veure’n cap. Jo encara vaig gosar dir-li que mentrestant potser la buscaria algun fadrí per casar-s’hi i ella va dir que no, que no. Que no es veia fent de mossa de cap home i que això la sulfurava només de pensar-hi.

    Maria Barbal, Pedra de tartera (Barcelona: Laia, 1985)

Tema de la setmana

Per celebrar els dotze anys que avui fa que estem rodant mots, el tema d’aquesta setmana l’heu de descobrir vosaltres. A més del tema, heu d’endevinar quin dels cinc mots que enviem de dilluns a divendres NO encaixa amb els altres quatre i PER QUÈ. El primer subscriptor que ens faci arribar la resposta correcta a mots@rodamots.com guanya una subscripció d’un any a la revista Mètode. Sortejarem una segona subscripció entre les altres respostes correctes que rebem a temps i encara n’hi haurà una altra per a la resposta més original. Vegeu les bases completes de participació al primer enllaç. 

Enllaços

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

aramplumbi, plúmbia