ser (una cosa) peix al cove

Definició

Ser fàcil, d’un resultat segur.

Resoldrem aquest inconvenient ràpidament, és peix al cove.

L’expressió «peix al cove!» indica també la consecució o l’acabament d’una cosa.

Usos

  • L’antic sistema Pujol del «peix al cove» o de «l’aixeta» (aconseguir el que es pugui quan es pugui i pactant amb el diable si cal) era molt cansat i estava molt gastat, però ens estalviava el peatge desmoralitzador de la fe. El líder de CiU i anterior president de la Generalitat va pactar successivament a Madrid amb la UCD, amb el PSOE i amb el PP, però mai va tenir fe (ni va demanar als catalans que en tinguessin) ni en Suárez, ni en González, ni en Aznar.

    Francesc-Marc Álvaro, «Les bones intencions i la fe» (El Temps, 27 de gener del 2004)
  • Pujol va caracteritzar la seva trajectòria per no prendre mai la iniciativa. Estava a l’espera dels esdeveniments, els analitzava i mirava de treure’n tot el profit possible. Allò del peix al cove. Pujol, potser acomplexat per la seva posició perifèrica, mai no es va prendre seriosament el seu poder. Mai, ni amb majoria absoluta, no es va plantar: «Vull això. Exigeixo allò. El nostre horitzó és aquest».

    Francesc Puigpelat, «Qui du la iniciativa?» (Avui, 24 de gener del 2005)

Tema de la setmana

Frases fetes amb peixos

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

anar peixser un peix que es porta l’oli