raons f pl

Definició

Discussions; baralles de paraules.

Només havia vingut a buscar raons.

Si dius això a la reunió, hi haurà raons.

Com citàvem no fa gaire d’un llibre de Pau Vidal, «Una cosa és tenir raó i una altra tenir raons, i ben mirat molt sovint si hi ha raons és perquè tothom vol tenir raó». En un sentit menys conflictiu, les raons també són les coses que es van dient en una conversa, però les que ens interessen avui són les que mouen brega: «Jo donaria metzines | o set anys de sessions | a aquell qui porta raons | entre fadrins i fadrines» (cançó popular mallorquina).

Usos

  • I tot pensant que no hi arribava a temps, que ja me’ls trobaria a casa i tindria raons amb la mare, i que el temps anava més de pressa que els meus peus i que corria més i tot que el meu pols, va i em trobe a sobre, però a sobre, aquell camionàs que em venia al darrere i que em va semblar més gran que tots els camions que havia vist a la vida, potser perquè no n’havia vist mai cap de tan a prop com aquell.

    Isabel-Clara Simó, Alcoi-Nova York (Barcelona: Edicions 62, 1987), pàg. 7

Tema de la setmana

Bregues i raons

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

a estiracabellsbatussa