pensar en l’amor de les tres taronges

Definició

Estar distret, divagat pensant en coses fantàstiques o inútils.

Usos

  • Ho deim del qui pensa en coses insubstancials o llunyanes i fantasioses. També deim que ‘pensa en l’amor de les tres taronges‘ del qui està distret, absent, desconnectat d’allò que l’envolta. «L’amor de les tres taronges» és el nom d’una rondalla que, si no és molt conegut el seu argument, sí que és tan popular el seu títol que ha passat a la fraseologia popular. Hi ha una òpera bastant famosa del compositor rus Prokofiev que du el mateix títol. Això és indici que, a Rússia, la rondalla també hi era coneguda.

    Els refranys i les frases fetes de ‘Parlant en plata’ (2006)

Tema de la setmana

«Parlant en plata» és el nom d’un programa sobre llengua emès a La 2 de les Balears els anys 2004-2006, presentat per Carles Marín i amb la participació del professor Josep A. Grimalt. L’editorial Moll ha publicat un llibre basat en les frases fetes i els refranys que es tractaven en aquest popular programa. Aquests dies en veurem uns quants passatges.

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

panteótenir foc dins ses sabates