pencamenta f

Definició

Acció de pencar, treballar o esforçar-se molt (col·loquial).

Em queda només una setmana de pencamenta; després començo les vacances!

Etimologia

De pencar.

Usos

  • Era com faltar al deure, per més que no tingués ni idea de com s’acomplia, aquell deure. Puta sentit de la responsabilitat! Això ens passa als fills dels menestrals: massa pobres per no sacralitzar la feina i massa poc per no donar-ho tot per perdut. El resultat és que no saps dir que no a la pencamenta i, com que els altres se n’adonen, al final sempre et toca el rebre. Llàstima que mon pare, el menestral en qüestió, s’hi hagués deixat la salut i ara ja no hi fos per anar-li a demanar responsabilitats.

    , Fronts oberts (Barcelona: Empúries, 2012), pàg. 42
  • El programa de la Trinca de TV3, la nostra, ha demostrat un cop més la força i creativitat de la gent berguedana. Els joves Marc Marginet i Martí Villegas han posat el llistó molt amunt. La fúria berguedana ha arrasat a Barcelona i ho fa en coses que necessiten esforç, dedicació i molta feina. Aquest dos xicots han demostrat que amb la seva pencamenta i resolució poden arribar lluny, molt més lluny encara. I això aquí dalt no abunda pas gaire.

    Ramon Felipó, «Els de Berga arrasen» (Regió 7, 19 de febrer del 2010)

Tema de la setmana

Aquesta setmana, barra lliure a la inventiva lèxica popular amb noms acabats en -menta

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

atabalamentamudamenta