passador -a adj

Definició

Passable, acceptable, tolerable.

Les propostes que va fer la delegada no són passadores.

Usos

 • Tots els llibres dolents, normalets o mig passadors s’assemblen; però en canvi cada bon llibre, cada llibre que val la pena i ens fa feliç, ho fa a la seva manera.

  Manel Ollé, Plagia millor! (Barcelona: Periscopi, 2022), pàg. 40
 • Jo voldria que anés bé. Sé que segurament serà un fracàs, que el pobre Niko té tan poca cosa per oferir-me com el que jo li puc oferir a ell. Aleshores, penso… D’una banda, el món que tinc al meu voltant no em pot donar res millor. Si més no tot el que hi ha en el meu o nostre món. No ens ofereix gaire res i nosaltres mirem d’aprofitar-nos-en tant com podem. Per un altre costat, Niko podria tenir aquella espurna que fa que tot plegat sigui una mica més passador, si més no podria obrir alguna finestra en algun àtic, prop dels núvols… Ja parlo com una bleda, però és que m’agradaria poder permetre’m el luxe de parlar com una bleda. O és que això, al nostre low cost vital, ha d’estar prohibit?

  Francesc Serés, Contes russos (Barcelona: Quaderns Crema, 2009), pàg. 29

Tema de la setmana

Mots passadors: amb el verb passar

Enllaços

Un comentari a “passador -a”

 1. Juanchich — 66400 REYNES

  El Francesc Serés (2009-Contes Russos-p29) parla de la bleda dins el sentit figurat. La BETA vulgaris ssp maritima és una bleda (bleda maritima) que viu en sols salins al nostra litoral.
  La determinació del gènere BETA és fa amb les flors i la rel prima o carnosa.La nostra ès prima, mes o menys llenyosa. Com el nostre farinell, ès una quenopodiàcies.

  Respon

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

passamàcarrer que no passa