no mocar-se amb mitja màniga

Definició

Ser esplèndid, no ser mesquí; voler-ho tot en gran.

Va donar una festa on tot era de primera; ja saps que ella no es moca amb mitja màniga; devia despendre una fortuna.

Usos

  • El dia de la ‘nit dels museus’, ves per on, visito un museu, que no deu ser ben bé un museu, perquè s’anomena ‘centre de cultura’, però que també obre fins a la una, i l’entrada és gratuïta, com explica el fulletó. Entre els visitants de quarts d’onze hi ha molta patilla, molt de mostatxo (que ara torna) i molt de lector de suplement d’Elpaís, així que cuito a enfundar-me l’afectació de les grans ocasions per fer-hi una mica de joc: que es noti que una servidora no es moca amb mitja màniga.

    Marta Rojals, No ens calia estudiar tant (Carcaixent: Sembra, 2015)
  • Cal subratllar que, quan la ciutat només s’havia escampat a mitges per l’Eixample, la Portaferrissa pertanyia a la zona del comerç de categoria. «La Innovación», botiga de modes, comptava amb la millor clientela femenina. Que, de vegades, li era infidel, i acudia a altres botigues molt acreditades del mateix ram, no gaire lluny de la Portaferrissa, molt singularment retolades «La Física» i «La Filosofía»… La Barcelona de la meva infantesa era així: en matèria de noms de botigues, no es mocava amb mitja mànega.

    Sempronio, Taula de cafè. Cròniques barcelonines (Barcelona: Selecta, 1989), pàg. 221

Tema de la setmana

Frases fetes que comencen amb ‘no’

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

no hi fa resno dur un fil de roba