no ésser ni carn ni peix

Definició

(fig.)  No tenir (algú) un caràcter ben determinat.

Aquell candidat no era ni carn ni peix: tot eren bones intencions, però mai no sabies què pensava realment.

Usos

  • El valencià, quan pensa en la seua entitat de poble, es troba «incert»: pressent que no és carn ni peix. No és un atzar, per exemple, que no haja pogut produir-se un «nacionalisme valencià» seriós, ni que els episòdics intents realitzats en aquesta direcció hagen estat flàccids i pintorescos. No obstant això, tampoc la perspectiva integradora en què venim inserits des de fa —almenys— dos segles i mig, no ha arribat a subsumir-nos del tot en una nova categoria global. D’ací el «marginalisme» permanent dels valencians, en el pla de la consciència col·lectiva.

    Nosaltres, els valencians (Barcelona: Edicions 62, 1962), pàg. 15

Tema de la setmana

En record de Joan Fuster (1922-1992). Avui fa 10 anys que va morir. El 2002 també es compleixen 40 anys de la publicació de la seva obra més coneguda, Nosaltres, els valencians (1962), de la qual traurem exemples per a alguns mots i expressions que veurem després de l’estiu.

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

esmussarficar cullerada