malsí -ina adj i m i f

Definició

Delator, denunciador.

Etimologia

De l’hebreu malsín, mateix significat.

Usos

  • «No us negaré —deia ella, la vídua Sampol— que em commou aquesta imatge. Sol, resant a l’hort de Getsemaní, a l’hort de les oliveres amb suors de mort, abandonat per tots, sabent com sap ell el que li ha de passar, sabent que hi ha un malsí, un traïdor que l’ha entregat…» «Sí, però no és Déu, ni és es seu fill», replicava ell. «Però tampoc un impostor, un profeta…», deia ella. Ella altre cop. Ella en els pitjors moments i en els millors també, en els més esperançats i dolços.

    , Dins el darrer blau (Barcelona: Destino, 1994), pàg. 219
  • Què degué contar en Costura de sa seva persona? Què en sap el pare Ferrando de tot? Fins a quin punt es malsí els va comprometre? Na Polònia Miró, es germans Tarongí, es nebots d’en Costura en són testimonis: el pare Ferrando no es mogué en es tres dies des costat des llit d’en Rafael Cortès i el conhortà amb oracions i amb es sagrament de l’Eucaristia, ses estones que no girava i regirava la seva cambra cercant papers. Què deien es papers que escriví Costura? Contra qui malsinà?

    Carme Riera, Dins el darrer blau, pàg. 218

Tema de la setmana

Mots extrets de Dins el darrer blau, de Carme Riera, a cura de Catalina Girona, rodamotaire convidada de la setmana

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

curollaressol