llegidor -a m i f

Definició

Lector. Com a adjectiu, també vol dir ‘que pot ser llegit, de bon llegir’: Té una lletra llegidora. És un llibre molt llegidor per als infants.

Etimologia

De llegir, del llatí legĕre, mateix significat. La variant lector també ve del llatí (lector, –ōris).

Usos

  • 11 de desembre de 1934 · Dels molts infants que ens vénen a la biblioteca alguns d’ells demostren interessar-los força la lectura dels llibres de la seva secció; avui, per exemple, quan anàvem a tancar la biblioteca i quan menys pensava que hi hagués cap llegidor, ens surt un petit, molt petit per cert, i em diu: «Senyoreta, ja tenim de marxar, i encara no he pogut trobar el pes de l’osso gros?» Segons explicacions, estava desxifrant un problema que havia trobat en un conte.

    Les bibliotecàries. Diari de la Biblioteca Popular Pere Vila 1933-1939 (Barcelona: Morsa, 2015), pàg. 55
  • 19 d’octubre de 1935 · M’ha fet il·lusió avui una assídua llegidoreta infantil que ha portat la seva família a ensenyar-los la seva biblioteca. Els infants són un bon mitjà de propaganda.

    Les bibliotecàries, pàg. 69

Tema de la setmana

Mots i passatges relacionats amb les biblioteques

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

bibliòfil -aprestatge