formiguejar v

Definició

1  Experimentar, una part del cos, una sensació de formigueig.

Els dits dels peus em formiguegen.

2  Bellugar-se una gran multitud de persones o bèsties.

La gent formigueja per la fira.

Usos

  • Però sobretot, el que calia remarcar és que aquest entramat legislatiu no deixava de ser artificiós, ja que dessota de les imposicions de la llei escrita formiguejaven els costums, anul·lant-les o transformant-les en la realitat de la vida social.
    Pau Viciano, Des de temps immemorial (València: Tàndem, 2003), pàg. 153

    I ens reuníem a l’estació FF.VV., dels Ferrocarrils Valencians, i per tant menudets, atrotinats i de via molt estreta, però que és una estació on formigueja la gent de la meitat de l’Horta i del Camp de Túria, tan espessa, que cada menys de dos minuts un tren arriba o se’n va, amb xiulidet bemoll, fent així una densitat de trànsit carriler que cronometradament supera la mateixa Estació Victòria de Londres, mare del ferrocarril i la més activa del món del ferro viari si no es compta, és clar, que certament no es compta, l’Estacioneta nostra del Pont de Fusta.
    Joan F. Mira, El desig dels dies (València: Tres i Quatre, 1981)

Tema de la setmana

Les bestioles de la setmana passada han estat furetejant pels diccionaris a la recerca de verbs derivats dels seus noms, i n’han trobat uns quants.

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

llagosttalpejar