foc d’encenalls

Definició

En sentit figurat, cosa de poca durada, especialment si al començament porta molta força o esplendor i s’extingeix aviat.

Usos

  • La proposta del príncep hereu de la corona saudita per a normalitzar les relacions amb l’Estat israelià a canvi de retirar-se aquest a les fronteres anteriors a la Guerra dels Sis Dies de 1967 ha de ser sotmesa a la pròxima cimera de la Lliga Àrab, a celebrar a Beirut els dies 27 i 28 d’aquest mes. Aviat sabrem, doncs, si la proposta haurà estat un foc d’encenalls o si, eventualment, alguna cosa comença a moure’s en el món àrab.

    Bartomeu Fiol, «La ucronia del món àrab» (Diari de Balears, 19 de març del 2002)
  • El foc d’encenalls del «patriotisme constitucional» permet que el Partit Popular legitime el nacionalisme espanyol davant els qui encara es troben incòmodes amb l’herència del franquisme. Evidentment, no és el cas de la majoria dels seus afiliats i simpatitzants.

    Pau Viciano, «Patriotes» (El Temps, 11 de desembre del 2001)

Tema de la setmana

Citacions d’actualitat

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

pansit -idallec, llega