fer el cor fort

Definició

Sobreposar-se a les adversitats o els perills amb la força de la voluntat.

Estava molt afectat, però va haver de fer el cor fort i procurar ajudar els altres.

No em volia deixar aclaparar per les circumstàncies, o sigui que vaig decidir fer el cor fort i tirar endavant.

Usos

  • Sabia què s’esperava de mi; d’altra banda, el dol del pare i la innocència dels infants m’havien commogut fins al fons, així és que amb ànim serè vaig acceptar de casar-me amb el meu cunyat, passat el temps adient. Els pares van fer el cor fort i van voler de totes passades que jo tingués una veritable festa de noces, ja que els mesos havien passat i jo tenia només disset anys.

    Maria Àngels Anglada, Sandàlies d’escuma (Barcelona: Destino, 1985)
  • I, a la fi, m’he decidit a telefonar-li jo. Ho faig per ella. Però em sento fatal. I sí, s’hi ha posat. Té una veueta feble i trista i m’ha dit que fa dos dies que és a casa. Que aquí li faran una altra mena de tractament, i que té moltes esperances. Però amb una veu que no semblava la d’ella. Jo he fet el cor fort i he mirat d’animar-la i li he dit que em moria de ganes de veure-la. I m’ha contestat: «No facis frases, Raquel: aquí l’única que es mor sóc jo».

    Isabel-Clara Simó, Raquel (Alzira: Bromera, 1994)

Tema de la setmana

Paraules i expressions relacionades amb el cor

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

coresforçcasaca