El pa de pessic, espècie de bescuit o tortada fina, ja figura en el Baró de Maldà: «melindros en assafates i, después, amb les assafates de pa de pessic o bescuits d’ou, ensiamades, rosques, tortells, coques»: són famosos els de Barcelona, Maresme, Arbúcies, etc.; mentre que algú assegura (1975) que això no és valencià sinó bescuit (però és clar que no és el mateix, i les dues coses conviuen). Altrament, la idea bàsica d’això és general: ja va per aquest camí l’ús jueu valencià que hem vist en JnEsteve [«pecic o coqueta de pa de la pasta levada, lançada en loc foc per los juheus o juhies, com pastaven» (1472)]; uns pessics de dacsa, EValor . . .
- Joan Coromines, entrada pessigar (Diccionari etimològic i complementari de la llengua catalana, vol. VI)
Comentaris recents
espasa
És la primera vegada que veig que ESPASA és o po...
esfreixurar
Sinònim de desbutzar....
pelar
Arran del mot d'avui he descobert la revista El Pr...
esfreixurar
El passatge d'Amadeu Cuito molt oportú en aquests...
esfreixurar
Doncs per aquí se sol dir no cal que t'hi esf...