entretoc m

Definició

Insinuació, suggeriment.

Fes-li un entretoc, a veure si et diu alguna cosa del negoci.

Etimologia

D’entretocar-se, de tocar, d’origen onomatopeic, possiblement existent ja en el llatí vulgar, al·lusiu al so de qualsevol objecte batut, copejat.

Usos

  • Jo no sé si era tímida de natural, per l’edat, o perquè, pobra de mi, no era filla de la casa on vivia. Com si ben bé aquell lloc no em pertoqués i només gosava anar com si caminés de puntetes. Crec que la meva entrada a la colla dels fadrins i de les fadrines fou per dos motius: un entretoc de tia al senyor rector, i l’altre, que feien córrer, mal m’està dir-ho, que era eixerida com poques pubilles de la contrada. I aquest descobriment en veu dels altres, tota sola, em va fer posar vermella fins a l’esquena i l’endemà, en sortir de casa, em creia que tothom em mirava diferent i que darrere els porticons m’espiaven.

    Maria Barbal, Pedra de tartera (Barcelona: Laia, 1985)

Tema de la setmana

Suggeriments dels subscriptors. El d’avui és de Maria Antònia Espasa, de Sant Jaume d’Enveja (Montsià) i acasada a Barcelona. 

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

més coent que un allescolar-se