en un tres i no res

Definició

En un moment, molt de pressa.

És un candidat molt hàbil; en un tres i no res t’enfila mitja dotzena de promeses electorals.

Usos

 • Finalment, el xofer va frenar en una plaça porxada.
     —El xicot de Barcelona ha de baixar aquí —va cridar algú—, ajudeu-lo.
     En un tres i no res, vaig trobar-me a terra. La senyora Penèlope va guaitar per la finestreta de la cabina i va assenyalar-me un dels edificis.
     —Aquí hi ha Ca la Vila i el jutjat de pau. Passi’s la pinta, fill, espolsi’s una mica la roba i redreci’s la corbata. Ah, i recordi a Crònides que avui li toca sopar amb mi. Vingui vostè també.

  Jesús Moncada, Calaveres atònites (Barcelona: La Magrana, 2000)
 • D’un temps ençà, la resta de mortals també ens hem d’empassar la pastilleta publicitària amb l’esperança que en un tres i no res ens passin tots els mals, que és el que ens prometen. Asseguren que amb una pindoleta se’ns soluciona el mal de cap i ens entren unes ganes terribles de treure a passejar el gos…

  Ada Castells, «Temps de tos» (Avui Diumenge, 24 de novembre del 2002)

Tema de la setmana

Un cop més, aquesta setmana us toca treballar a vosaltres i descobrir el tema que s’amaga rere els mots o expressions que anirem enviant. Qui s’anima a treure’n l’entrellat? Com en ocasions anteriors, no és tan sols qüestió d’endevinar el tema, sinó de trobar quin dels cinc mots no encaixa amb els altres quatre i per què. Proclamarem tres guanyadors: el primer que enviï la resposta correcta a l’adreça mots@rodamots.com, qui guanyi un sorteig entre totes les altres respostes correctes rebudes abans de diumenge 16 a les 16h i un tercer premi especial a la resposta més original, sigui correcta o no. Tots tres guanyadors rebran un exemplar del llibre Caçadors de paraules, gentilesa d’Ara Llibres. Consulteu les bases completes del concurs a l’enllaç de sota, animeu-vos a participar, esmoleu l’enginy i sort!

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

ensenyar l’orellaésser tot u