el meu mal no vol soroll

Definició

Les penes, els dolors i els infortunis són coses íntimes que no han d’importar a ningú.

Gràcies per convidar-me a passar les festes amb vosaltres, però m’estimo més quedar-me sol a casa; el meu mal no vol soroll.

També s’usa amb altres formes del possessiu: el nostre mal no vol soroll, etc.

Etimologia de soroll

Derivat postverbal de sorollar, en el qual —com en aquest mateix verb— pot haver influït, pel que fa al seu significat de ‘so o conjunt de sons inharmoniosos, el verb eixorellar ‘tallar les orelles; eixordar a crits’ (v. sorollar).

Usos

 • Sant Mateu continua explicant que, com ja és fàcil de suposar, Jesucrist no es va deixar temptar i va dir al dimoni que el deixés tranquil, que el seu mal no volia soroll. I el dimoni, amb la cua entre les cames, devia continuar el seu camí, carena enllà, cap a Martorell.

  Albert Jané, «El Tibidabo», dins Contes de dimonis de tot el món (Barcelona: Lumen, 2007), pàg. 35
 • Molts amics em critiquen que m’hagi fet republicana; diuen que sóc una vella, que em tindria de donar vergonya de fer el ridícul i que més valdria que em tanqués a casa. En realitat, m’he tancat a casa ja fa anys, i enlloc no em trobo tan bé com a la vora del foc, voltada dels meus records i en companyia dels meus pensaments. Quan em vénen a treure per a una excursió o una calaverada, em fa vergonya confessar que ja no sóc jove, que em canso, que el meu mal no vol soroll, i per vanitat, res més que per vanitat, encara segueixo com quan tenia vint-i-cinc anys, però vaig perdent l’humor cada dia més.

  Josep M. de Sagarra, Vida privada (1932)

Tema de la setmana

Expressions amb ‘mal’

Enllaços

Temes i etiquetes

Un comentari a “el meu mal no vol soroll”

 1. Francesc Montseny — Ara, de Figueres

  Hi ha un ús d’aquesta expressió no tan penós. És quan algú actua amb discreció (i amb dolenteria, però no gaire). Per exemple, al costat de casa hi traginaven uns mafiosos que quan van ser descoberts pels mossos ens en vam estranyar; era una gent molt assossegada: EL SEU MAL NO VOLIA SOROLL. També quan els carrers Marià Cubí i Sagués eren plens de barres americanes amb senyores que fumaven i et parlaven de tu. Els veïns preferien els seus clients ja que EL SEU MAL NO VOLIA SOROLL tot i ser un nucli de prostitució. Els preferien als clients dels bars musicals que als vuitanta s’hi van instal·lar, que tot i ser gent jove i guapa eren molt sorollosos.

  Respon

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

mal per malestossec