Definició
Pastisset rodó foradat pel mig, cobert de sucre o de xocolata.
Sempre esmorzava un cafè amb llet amb un dònut.
Etimologia
Extensió del nom d’una marca comercial, derivada de la paraula anglesa doughnut (mateix significat).
Usos
Fins ara els addictes als hidrats de carboni amb remordiments de consciència teníem a l’abast galetes baixes en calories i tota mena de pastisseria integral. Però el súmmum de la contradicció és el nou dònut light. Un dònut és, per definició, empalagosament ensucrat. Te’l menges i t’infles de cop, mig per la sobredosi de calories que t’has injectat a la vena i mig pel penediment d’haver-ho fet.
, «Un dia rodó» (Avui, 26 de maig del 2004)Per als americans, la paraula doughnut —es pronuncia més o menys dònut— és el nom genèric d’una pasta de farina, amb aigua o llet, ensucrada, en forma d’anell. Allí podem demanar un doughnut, com aquí demanem un croissant o una ensaïmada. Pels catalans, un dònut és una pasta fabricada per una empresa de la família Costafreda.
Francesc Cabana i Vancells, «Les grans empreses catalanes: Panrico» (Avui, 15 d’agost del 2003)
Tema de la setmana
Mots derivats de marques