donar voltes

Definició

(a alguna cosa)  Meditar-hi molt, considerar-la des de diferents punts de vista.

Abans de decidir on anàvem de vacances, vam donar-hi moltes voltes.

No val la pena donar tantes voltes a aquesta qüestió.

Etimologia

volta — De l’antic volt -a, participi de l’antic voldre, ‘voltar’, llatí volvere, ‘fer girar’.

Usos

  • A l’entrevista diu que acaba d’arribar de Nova York, que hi ha estat sis mesos fent classes de teoria literària a la universitat, i que en aquella ciutat s’ha sentit molt a gust, tot i que les imatges van més ràpid que els seus pensaments, perquè ella paeix a poc a poc, no es precipita, pensa, reflexiona, dóna voltes a les coses i intenta frenar el ritme exterior i acoblar-lo al seu ritme interior, que creu que és el que ha de regir la seva vida. Tots hauríem d’intentar que la nostra vida ballés al ritme de la nostra música interior; suposo que això és la maduresa.

    , L’aeroplà del Raval (Barcelona: Labreu, 2006)
  • La il·lusió occitana, d’August Rafanell, narra el pensament que tendia a situar la llengua catalana com una variant de la llengua d’Oc o provençal. Filòlegs i escriptors hi van donar voltes durant més de mig segle: els escriptors, amb la «il·lusió» de tenir un «espai» enorme de lectors: des de Múrcia fins a mitja França; «prescindint», ni que fos «metodològicament», de la dura «realitat» de dos estats que tenien molt clar on anaven, i que hi anaven amb tota la maquinària desplegada.

    «La il·lusió occitana» (Avui, 1 de març del 2007)

Tema de la setmana

Aquesta setmana donem voltes a la idea de pensar les coses

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

pensapensar-se-les totes