disert -a adj

Definició

1  Que parla bé i amb facilitat i abundància.
2  (per ext.)  Parlar amb llengua diserta, amb llengua mal diserta.

Etimologia

Del llatí disertus, participi de disserere, ‘exposar coherentment’.

Usos

  • Sovint, en els llocs més impensats, trobo persones que saben poesies de Josep Maria de Sagarra. Si el meu interlocutor està d’humor, me les recita. Diria una mentida si afirmava que aquestes persones són sempre conegudes per la seva cultura, per oferir un esperit cultivat i disert. No. Moltes vegades, aquestes persones són més aviat d’una mediocritat i d’una indiferència, per a aquestes coses, visibles. El fet em demostra que Josep Maria de Sagarra ha estat el poeta de la nostra generació que ha fet un impacte més vast i profund en la gent.

    «Josep Maria de Sagarra i la seva prosa», dins Retrats de passaport (1960)

Tema de la setmana

Aquest any en fa quaranta que va morir Josep M. de Sagarra (1894-1961) i vint que va morir Josep Pla (1897-1981). Abans de l’estiu ja vam dedicar una quinzena a mots i expressions extrets de poemes de Sagarra. Aquesta quinzena veurem fragments del «retrat de passaport» que Josep Pla va dedicar a Josep M. de Sagarra.

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

esperonaresborronador -a