collonada f

Definició

Acció o dita extravagant, enutjosa o poc important.

Usos

  • En un moment determinat em vaig adonar que circular en bicicleta era molt més pesat que anar a peu, i ho vaig deixar córrer. Sospito que vaig fer bé. Em vaig dedicar al futbol. Jugar a futbol! Impressionant collonada! Més tard, vaig passar la vida com vaig poder, cada vegada més separat i distant i utilitzant trens, vaixells i avions.

    Josep Pla, «L’automòbil»
  • La biblioteca no ha d’estar dominada per cap fanatisme, ni intolerància. Sóc prou vell per saber on condueixen totes aquestes posicions manicomials i totes les collonades. La biblioteca ha de demostrar constantment que davant l’accés als coneixements, tothom és igual i posseeix la mateixa dignitat.

    Josep Pla, «Notes sobre la biblioteca Josep Pla, de Palafrugell» (1973)

Tema de la setmana

Continuem amb la selecció de mots planians feta pel rodamotaire convidat d’aquesta quinzena, Ramon Torrents. Aprofitem l’avinentesa per recordar-vos de nou que als enllaços de sota podeu accedir al context més complet en què apareixen les citacions seleccionades. Bona lectura! 

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

passar avallreminiscència