cap de trons

Definició

Eixelebrat, lleuger, sense seny.

També: cap boig, cap calent, cap de pardals, cap desgavellat, cap fluix, cap sense cervell, cap verd…

Usos

  • El Jakob tenia el que ella més admirava, conviccions i prou imaginació i valor per convertir-les en atacs furibunds contra tot el que li semblava reprovable, però era un cap de trons i un faldiller. Van viure junts algunes setmanes a les golfes de l’Alma amb vistes al Danubi, on, segons explicava, «van cardar com si s’hagués d’acabar el món», però va plantar-la sense contemplacions per una altra actriu del cabaret.

    Eduard Márquez, La decisió de Brandes (Barcelona: Empúries, 2006), pàg. 117
  • I com que Saddam Hussein és un malvat dictador que cal abatre —cosa que ningú no discuteix—, vostè ha de celebrar i aplaudir totes les matances, avortaments i tragèdies humanes que són inherents, si bé col·laterals, a les feines de destronament del dèspota. Però si no ho fa, i, a més, s’hi manifesta en contra, vostè és un confús, contradictori, irracional i tumultuari cap de trons.

    Jordi Soler, «Visca la guerra!» (El Punt, edició País Valencià, 6-12 d’abril del 2003)

Tema de la setmana

Locucions amb monosíl·labs

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

per mor deen un bell en sec