abillar-la

Definició

Col·loquialment, disposar de diners.

Té, ara es compren un cotxe nou: es nota que l’abillen!

Etimologia

Vegeu abillar.

Usos

  • Havia tornat a Barcelona. La seva presència introduí el desasossec en els costums de la família del seu germà. Eren… Bé, eren diferents. Massa diferents… Com que no havia portat ni cinc cèntims i en aquella casa no l’abillaven prou per a mantenir-lo, havia buscat col·locació. Era l’ocasió de treure profit de la seva facilitat amb els idiomes.

    Joaquim Carbó, La casa sota la sorra (1966)

Tema de la setmana

A l’estiu vam reciclar una bona pila de mots planians aprofitant que enguany era el 50è aniversari d’El quadern gris. Però el 1966 es van publicar també, entre molts altres, dos llibres molt especials perquè tots dos han estat destacats long-sellers de la literatura juvenil catalana: El zoo d’en Pitus, de Sebastià Sorribas, i La casa sota la sorra, de Joaquim Carbó. Tant de l’un com de l’altre se n’han fet dotzenes d’edicions i entre tots dos voregen mig milió d’exemplars venuts. Aquesta setmana veurem cinc mots i passatges trets d’aquests dos llibres.

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

bolmanyagueria