a tot drap

Definició

Amb gran velocitat o amb gran abundància o intensitat.

Els veïns van posar la música a tot drap i els nens es van despertar.

«Navegar a tot drap» vol dir navegar amb totes les veles hissades.

Usos

  • Aquells estius de terrat en què ens extasiàvem davant la volta del cel s’acabaran. Hem encès tants llums que les estrelles no es veuen. Per això, Pere Horts (Figueres, 1956), professor de Filosofia de la Ciència de la Universitat de Girona i astrònom, va crear Cel Fosc, una oenagé que lluita contra la contaminació lumínica. Horts sosté que l’energia elèctrica a tot drap, a més de ser cara, desbarata la flora i la fauna (incloent-hi nosaltres).

    Pere Horts entrevistat per Núria Navarro, «Ens han robat la Via Làctia» (El Periódico de Catalunya, 25 de juliol del 2006)
  • De sobte sorgeix una bicicleta del no-res que baixa a tot drap pel mig del carrer d’Aribau. És una bici de rodes minúscules i manillar llarguíssim, decorada amb molts petits detalls d’estètica Harley. La munta un noi negre amb una samarreta taronja i uns pantalons de bàsquet pengim-penjam.

    Màrius Serra, Farsa (Barcelona: Planeta, 2006), pàg. 312

Tema de la setmana

Locucions amb monosíl·labs

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

en un bell en seciceberg