a so de timbals no s’agafen llebres

Definició

Significa que cal ser prudents i discrets per a obtenir allò que ens proposem, procurant fer-ho sense estridències ni soroll.

En algunes comarques, en lloc de «timbals» fan servir la variant «tabals».

Usos

  • És molt possible que a això contesti la FAI amb una d’aquelles bravates seves tan característiques. A observacions tan justes i serenes com aquesta, ha contestat altres vegades de la manera que diem. Aquestes contestacions, però, no solament no diuen res, sinó que palesen definitivament el sistema de la nostra organització anarquista. Hi ha una sentència catalana que diu que «a so de timbals no s’agafen llebres». Si la Federació Anarquista Ibèrica, tal com s’ha dit i es diu repetidament, no és un simple agent de la política reaccionària —cosa que costa de creure per ésser excessivament vergonyosa—, ha badat d’una manera escandalosa en la tàctica seguida per a la realització dels seus ideals.

    Irene Polo, «Davant la trista vaga de la construcció: la caiguda dels ullals de la FAI» (L’Opinió, 19 d’abril del 1933), reproduït a La fascinació del periodisme. Cròniques (1930-1936) (Barcelona: Quaderns Crema, 2003), pàg. 149

Tema de la setmana

Passem de coses ben curtes (els monosíl·labs de la quinzena passada) a d’altres de més llargues… Diuen que es perden? Aquesta setmana veurem uns quants refranys.

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

llosc -ad’allà on no n’hi ha, no en pot rajar