Tal vegada no ho sapieu però també hi ha la paraula catxap, encara que ells l’escriuen cachap, com a nom d’un dels millors pastissos que conec, format per una embolicada de milfulles, molt especial, i farcit amb una crema pastissera (secret del pastisser passat d’avis a néts).
Aquest pastís tan sols s’elabora i ven en un forn/pastisseria de la localitat de Paterna i s’exporta a una infinitat de llocs.
Vos assegure que és digne de provar-se, i segur que repetiu.
—Víctor Iñúrria (l’Eliana, Camp de Túria)
Mon pare, caçador de tota la vida, deia gatxapó, i al cau gatxapera.
—Vicent Biosca (la Font de la Figuera, la Costera)
Torneu a catxapó
Comentaris recents
fer més voltes que el vint-i-nou
A Palafrugell se'n diu voltar com un porc ...
desaforat -ada
Oh, que ben explicat l'embriagament d'una lectura ...
anar a la saga (d’algú o d’alguna cosa)
En un poble d'arrel surera com Palafrugell, va der...
gibrell
Jo encara he vist a la meva iaia escurar o rentar ...
arregussar
Retrossar sembla un gal·licisme. Esteu segurs que...