quadre m

Definició

1  Nom donat a figures, objectes, espais, etc., de forma quadrada o rectangular.

Una faldilla de quadres. Aquesta quadrícula té uns quadres molt petits.

2  Obra pictòrica executada sobre un suport adient i presentada, en general, dins d’un marc; dibuix o gravat emmarcat.

Al dormitori hi tenia tot de quadres amb retrats de la família i natures mortes.

Quedar en quadre: quedar un grup reduït fins al mínim quant al nombre dels seus membres.

Usos

  • El Juli està entestat a aconseguir-la en tot el que escomet. Si resol uns mots encreuats no pot deixar cap quadre en blanc, ni equivocar-ne una lletra. Si s’afilia a les joventuts d’un partit és per transformar el món que l’envolta en una societat perfecta. Si s’examina només li val l’excel·lent, sigui l’assignatura que sigui. Si parla en anglès ningú no ha d’endevinar que no ho és. Si cuina si balla si dibuixa si fa fotos si toca la guitarra si canta al karaoke. Tot ha de sortir perfecte. Sempre. Per això, des que ha decidit que vol ser escriptor, la seva major obsessió és descobrir el secret de l’escriptura perfecta.

    Màrius Serra, Farsa (Barcelona: Planeta, 2006), pàg. 260

Tema de la setmana

El tema d’aquesta setmana és una idea de Màrius Serra, però l’heu de descobrir vosaltres. Si endevineu quin dels cinc mots NO encaixa amb els altres quatre i PER QUÈ, envieu un missatge a mots@rodamots.com. El primer subscriptor que ens faci arribar la resposta correcta, guanya un exemplar de la novel·la Farsa, de Màrius Serra, gentilesa de Planeta. Sortejarem un segon exemplar entre les altres respostes correctes que rebem i encara n’hi haurà un tercer per a la resposta més original, independentment de si és correcta o no. Vegeu les bases completes de participació a l’enllaç de sota.

Enllaços

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

transversalatzavara