indument m

Definició

Vestidura.

Etimologia

Del llatí indumentum, mateix significat, derivat d’induere, ‘vestir’.

Usos

  • He preguntat a una vintena de persones de certa edat (certíssima, per ser exactes) quins són els induments que els semblen que marquen les tendències dels últims cent anys. I m’han sortit com a més votades les següents deu paraules, i més o menys per aquest ordre: texans, niló, biquini, corbata, vambes, minifaldilla, tergal, gènere de punt, skijama, rebeca (aquesta suposo que per remarcar la influència de l’univers cinematogràfic en la moda tèxtil)… Jo crec, de tota manera, que l’autèntica revolució de la moda del segle passat va venir amb la implantació del prêt-à-porter.

    «És que ja no saben què posar-se», La Bugadera, segle II, núm. 2 (Barcelona: La Magrana, 2002), pàg. 71

Tema de la setmana

Ha acabat la passarel·la Gaudí a Barcelona i les models s’han descuidat uns quants induments… Els trobarem aquesta setmana en aquest espai. «Abans pensava que la roba potser no era molt important —deia Lydia Delgado, entrevistada a l’Avui Diumenge el 4 d’abril passat—, però m’he adonat que la roba és important en la mesura que parla de la societat on vius. Si un dia et poses un barret i un abric llarg o una peça més extremada, perquè et ve de gust, i pots sortir al carrer tranquil·lament vol dir que ets lliure, no tens por d’expressar-te i vius en una societat respectuosa.»

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

estuferagranota