estar tot el peix venut

Definició

Ser una cosa molt segura abans que s’esdevingui; no haver-hi res a fer per a evitar-la.

Diuen que és una convocatòria oberta però està tot el peix venut: tothom sap a qui li donaran la plaça.

Usos

  • El Partit Socialista Obrer Espanyol potser també perdrà vots en aquells sectors que imaginaven aquest partit apostant per l’Espanya plural. Sabem, ara, que aquell projecte està arxivat i ha fet tot el lleixiu que havia de fer. Les tempestes del mercat no han ajudat a fer una reflexió serena sobre la pluralitat, i s’ha optat per productes que ara no volen ni els mateixos patrocinadors que els havien donat suport fins ara. Les marques i les franquícies abandonen aquells mitjans tòxics i posen en valor la dissidència. En aquestes eleccions del 20N, està tot el peix venut.

    Pere Fullana, «Breu i clar» (Diari de Balears, 9 de novembre del 2011)
  • Duran, efectivament, va deixar clar que no té cap dubte que Espanya serà blava d’aquí tres setmanes: «Tindrà la paraula qui guanyarà les eleccions: el PP», va dir. Després va deixar clar que els seus únics dubtes de cara a aquesta cita electoral estan en si Mariano Rajoy tindrà o no majoria absoluta. La seva seguretat era tal que va haver de matisar, en resposta al públic, que creu que sí que té marge de millora respecte als discrets resultats que li auguren els sondejos: «No està tot el peix venut».

    Albert Martín Vidal, «Les reflexions de soterrani del candidat Duran» (Público, 4 de novembre del 2011)

Tema de la setmana

Suggeriments dels subscriptors de CD1M. El d’avui és de Carme Hernández, de Castelldefels (Baix Llobregat). 

Enllaços

L’escreix

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

tenir la cua de pallaembolicar la troca