‘Els mots (t)robats’, el nou llibre de RodaMots

Gràcies a tothom que va participar en la campanya de micromecenatge que vam fer a Verkami (i que va acabar el 29 de juny del 2019), hem pogut publicar el llibre Els mots (t)robats.

Ja l’hem enviat a tots els mecenes verkamistes i també a tots els presos i exiliats polítics, com ens havíem compromès a fer en la campanya.

Els mots (t)robats recull els mots enviats a RodaMots entre el 16 d’octubre del 2017, quan Jordi Cuixart i Jordi Sánchez van anar a declarar a l’Audiència Nacional espanyola i tot d’una van ser preventivament enviats a la presó, i l’1 de març del 2019, en el vintè aniversari de RodaMots, llavors que els Jordis acumulaven 500 nits privats de llibertat.

Jordi Cuixart és subscriptor de RodaMots des del 2007. Però, tan aviat com va entrar a la presó, va deixar de rebre els nostres missatges. És probablement una pèrdua insignificant al costat de tantes altres com n’ha hagut de patir d’aleshores ençà. Llavors vam pensar que estaria bé d’enviar-li en paper, en un llibre, tots els mots que li han impedit de rebre.

Dels mots robats, doncs, passem als mots trobats, els que (re)trobem aplegats en aquest llibre.

A banda de tots els mecenes, també han col·laborat a fer-lo una realitat alguns subscriptors de RodaMots: Joan-Lluís Lluís n’ha fet el pròleg, Cristina Losantos la il·lustració de la coberta, Mònica Ramoneda el disseny de la coberta i unes quantes il·lustracions, Jaume Ortolà la maqueta i el llibre digital, Teresa Guilleumes ha participat en la producció i Ramon Torrents, Isabel Casadevall i Víctor Pàmies també hi han col·laborat. Moltes gràcies a tots!

Si algú no va participar a la campanya de Verkami i en vol un exemplar, demaneu-lo mitjançant aquest formulari o escriviu a mots@rodamots.cat. Aquest llibre no es distribueix en llibreries.

Els drets d’autor d’aquest llibre s’han cedit a l’Associació Catalana pels Drets Civils, impulsada pels familiars dels presos i exiliats polítics catalans (adretscivils.cat). Per cada exemplar venut, els fem un ingrés d’1,65 euros. Gràcies a la participació dels mecenes a la campanya de Verkami, hem pogut fer-los una transferència de 594 euros.

Els mots (t)robats s’ha imprès en paper reciclat i seguint els criteris de l’ecoedició.

 

Ressenya de David Paloma a La República, 10 de gener de 2020

Ressenya de Carles Riera a Llengua Nacional, núm. 109, 4t trimestre de 2019

Rudolf Ortega en parla a El País, 22/04/2020 · Pau Vidal en parla a VilaWeb, 01/05/2020