batibull m

Definició

Confusió, embolic.

La reunió de veïns va acabar amb un gran batibull.

Etimologia

De batre i bullir.

Usos

  • [París, 1945]  Les autoritats prou s’escarrassaven intentant posar ordre i provant de convertir el retorn d’uns quants soldats en una festa de victòria simbòlica i solemne. Però l’entrada a la pàtria dels seus «herois» resultà un batibull. Els expresoners, que finalment podien abraçar els seus familiars, no estaven per cerimònies. Volien córrer amb els seus a assaborir el caliu de la llar que tant havien enyorat.

    Otília Castellví, De les txeques de Barcelona a l’Alemanya nazi (Barcelona: Quaderns Crema, 2003), pàg. 247
  • Amb tot, compartir la mateixa edat sí que deu tindre algun influx, encara que siga massa elusiu perquè es puga precisar amb exactitud. Els qui vam nàixer, aproximadament, entre el 1955 i el 1964 i vam començar a publicar papers als anys 80, vam viure com a comparses juvenils (o mers espectadors atònits) el batibull caòtic de la Transició i crec que això ens va marcar. Per a nosaltres, tot allò era vida quotidiana, però també van ser grans esdeveniments. Es tractava de la major inflexió que ha conegut aquest país des de la guerra. Aquest és el nostre patrimoni compartit.

    Enric Sòria, «Amb el pas del temps» (El País [Quadern—edició de València], 9 de desembre del 2004

Tema de la setmana

Caos i desordre

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

maremàgnumolla de grills