vidriola f

Definició

Guardiola; recipient clos que té una petita escletxa per la qual hom introdueix diners per guardar-los-hi sense possibilitat de treure’ls-en fàcilment si no és trencant-lo, obrint-lo amb una clau, etc.

Va trencar la vidriola per comprar-se l’últim disc de Carme Canela.
Altres variants de guardiola: lladriola, rodiola, gidriola, judriola.

Usos

  • Si és així, la RACV [Reial Acadèmia de Cultura Valenciana] no deu ser subvencionada perquè és partidista; i per ser partidista, és inútil; i per ser inútil, és costosa. És partidista perquè és secessionista. És inútil perquè no té poder normatiu i, per tant, no pot dictar la més mínima regla. I és costosa perquè, per ser partidista i inútil, consumeix recursos destinats a preservar el seu improductiu simulacre d’acadèmia de fireta. Llavors, si la RACV és per als valencians un ens tan superflu com una nevera per als esquimals, ¿per què el Consell fica la mà en la vidriola dels contribuents per subvencionar un diccionari que no té efectes oficials? ¿No és una mostra de sectarisme del govern pagar les obsessions d’uns quants amb els diners de tots?

    «Quina Campsgada!» (Levante, 11 de maig del 2004)

Tema de la setmana

retalls de premsa

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

albíxeresembolica que fa fort!