rasca f

Definició

(pop.)  Fred.

Quina rasca que hi fa, en aquest casalot! Haurem d’encendre la llar de foc.

Usos

  • Per a mi fer una escena de sexe és un plaer. El que passa és que moltes vegades passes fred. Per exemple, en una escena a la platja ho vam haver de fer a les cinc del matí perquè no hi hagués ningú, i feia una rasca de collons! De vegades la feina no és tan senzilla com volem fer la sensació que és.

    Conrad Son entrevistat per Toni de la Torre, «Les dones són el públic intel·ligent del porno» (Rock & Clàssic, suplement del diari Avui, 31 de març del 2004)

Tema de la setmana

Aquesta setmana toquen mots que en diríem, com en diríem?, doncs populars, col·loquials, familiars, informals, argòtics o com vulgueu dir-ne. Alguns, de tan col·loquials, ni tan sols han trobat lloc a la majoria de diccionaris, però no hi fa res, aquí no tenim manies. Com ara amb l’expressió que vèiem fa uns dies, i tota la pesca, oi que és d’aquelles que en diríem de tota la vida? Doncs, cas curiós, no consta a cap dels grans diccionaris de referència: el normatiu de l’IEC (2a edició, nova de trinca), el de l’Enciclopèdia, el Valencià de Bromera, el Coromines i l’Alcover-Moll.

Enllaços

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

argothalar