ramblejar v

Definició

Passejar per la rambla, pel carrer en general.

Quan fa bo solen ramblejar.

Etimologia

De rambla.

Usos

  • La brillantor platejada que desprenia va fer que el descobrís, abandonat a terra. Era un petit moneder de filat de metall, amb una cadena que li feia de corretja. Mentre s’ajupia per recollir-lo, l’Aurora va pensar que li devia haver caigut a alguna de les dames que ramblejaven i va mirar al seu voltant, per veure si alguna d’aquelles dames distingides feia el gest de buscar-lo. Llavors va advertir una jove elegantment vestida que caminava molt a poc a poc, amb la vista enfocada al terra esquitxat de pètals i de fulles.

    Sílvia Tarragó, T’ho donaré tot (Barcelona: Columna, 2017)
  • Potser l’havia enxampat la furgoneta i ara jeia en algun hospital, ferit. O potser simplement volia passejar i arribar-se, per exemple, fins al port. Feia cara de tenir-ne ganes. Era un home d’aquells amb tot l’aspecte de posar-se a ramblejar sense cap altre objectiu que aquest, ramblejar.

    Blanca Busquets, El crit (Barcelona: Proa, 2019)

Tema de la setmana

Amb els carrers i carrerons que vèiem la setmana passada i l’arribada del bon temps ens ha vingut passegera o ganes de passejar, ens hi acompanyeu?

Enllaços

2 comentaris a “ramblejar”

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

rambla [2]passejada