micaco m

Definició

Nespra; fruit del nesprer.

Etimologia

Mot japonès. S’usa sobretot a Badalona i altres localitats de la rodalia (Vallès, Maresme).

Usos

  • El nesprer, oriünd del Japó, tan decoratiu i el fruit del qual, el micaco, té els seus partidaris, era de recent aclimatació a Barcelona i primerament el posseïen només uns pocs jardins privilegiats, però ben aviat prengué carta de naturalesa per tot arreu.

    Francesc Curet, Visions barcelonines: 1760-1860 (Barcelona: Dalmau i Jover, 1956)
  • Alícia era rossa, no excessivament alta ni baixa, de complexió àgil i formes arrodonides, d’ulls blaus i amb algunes pigues a les galtes i damunt el nas. Era una noia alegre, bona estudiant, de parla catalana oberta, un xic castellanitzada en la dicció de les ‘s’ i de les ‘a’. Cereal tenia al cos una mescla de sangs àrabs i celtibèriques que el feien alt, esvelt, de pell bruna i mirada intel·ligent. S’havien conegut a les festes de maig, a Badalona, al ball del micaco, mot que, com és sabut, és la forma col·loquial d’anomenar les nespres allí. Aquest ball es fa en una plaça del centre, plena de gom a gom.

    Pau Faner, Lady Valentine (Barcelona: Selecta, 1984)

Aquesta quinzena

Manlleus

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

decalatgepogrom