fer prop

Definició

(a una cosa)  Estar a punt d’assolir-la, d’arribar-hi (Balears).

He fet prop a agafar-lo, però m’ha fuit.

—Que hi ets arribat? —Ca, no! Ni de fer-hi prop!

Usos

  • No tenc la sensació que el nacionalisme —tant el polític com el cívic— a Mallorca estigui a l’ocàs. Ni de prop fer-s’hi. Vegem-ne alguns indicis: Francesc Antich s’ha passat quatre anys fent un discurs dirigit a atreure votants nacionalistes; UM apareix a les eleccions propvinents reivindicant que «és l’única opció nacionalista» i fins i tot reclama la policia autonòmica. L’únic partit que se situa plenament a favor del nacionalisme uniformitzador i racial de l’Espanya «d’Isabel i Fernando» és el PP.

    Mateu Morro, «Miquel Payeras i l’ocàs del nacionalisme» (Diari de Balears, 9 de febrer del 2004)
  • Aquesta nova Iniciativa per Balears ocuparà l’espai a l’esquerra del PSOE. L’aspiració és lluitar per ocupar-lo tot, des de la col·laboració amb les altres forces que actualment hi conviuen: Els Verds i PSM. No se pretén que aquests dos partits se dissolguin per entrar-hi, ni prop fer, però sí que demostrin que estan disposats a estrènyer relacions i anar junts cap el futur, cap a les eleccions autonòmiques (i eventualment municipals) de 2007.

    Miquel Payeras, «Iniciativa per Balears» (Diari de Balears, 23 de maig del 2004)

Tema de la setmana

Retalls de premsa

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

mitges tintesmala maror