fast m

Definició

Ostentació de magnificència, luxe extraordinari.

Tothom va criticar els fastos del casament de la filla d’Aznar.

Etimologia

Del llatí fastus, ‘supèrbia’.

Usos

  • Sota l’ombra dels fastos gaudinians acaba de començar l’altra gran efemèride de l’any, el centenari de la mort de Jacint Verdaguer. En realitat, l’aniversari s’escau al mes de juny, però l’editorial Tusquets ja ha deixat anar, més que el tret de sortida, tota una canonada: la nova col·lecció en català de la casa, que dirigeix Toni Marí, ha presentat aquesta mateixa setmana En defensa pròpia, el recull d’articles que mossèn Cinto va publicar a la premsa barcelonina entre 1895 i 1897 per defensar-se de les greus acusacions de robatori i bogeria que li van amargar els últims anys de vida.

    «L’any del mossèn» (El País [Quadern—Catalunya], 24 de gener del 2002)

Tema de la setmana

Al llarg de l’any hem dedicat tres setmanes a veure mots extrets de L’Atlàntida, de Verdaguer. Aquesta darrera setmana d’homenatge a Verdaguer traurem exemples de diversos articles que glossen l’obra del poeta.

Temes i etiquetes

Deixa un comentari

Els camps necessaris estan marcats amb un asterisc *
L'adreça electrònica no es publicarà.

Pots fer servir aquestes etiquetes html: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

retalóacréixer