El capolat de carn, en lloc de fer-se només de magre de porc, es pot fer amb magre de porc i de vedella a parts iguals i, si se’l vol enriquir més, se li pot afegir una botifarra de carn i una miqueta de sagí.
Aquesta és la pilota típica que els valencians incorporem a l’olla o putxero de Nadal. Té la forma i la grandària d’una taronja petita i, per això, rep la denominació de tarongeta en una àmplia zona del migjorn valencià que comprén tota la zona valencianoparlant al sud de la línia Biar-Busot i bona part de la Marina.
Eugeni S. Reig, El valencià de sempre (Alzira: Bromera, 2015)
Comentaris recents
eccehomo
Justament d'aquesta confusió en parla Vicenç Pag...
eccehomo
He sentit a gent gran utilitzar el terme "axioma" ...
capellà
Enric Gomà explica aquí el perquè dels capellan...
capellà
Sempre m'ha fet gràcia que dels esquitxos de ...
rector
"Regent" també sembla un mot emparentat amb el d'...