Us escric perquè he vist que heu posat que al Rosselló bunyol es diu bunyeta. A veure, la bunyeta no té res a veure amb la forma que té el bunyol. Es fa amb una massa de la qual es confeccionen unes creps primetes que es posen dintre l’oli molt calent i es va bufant, fent bullofes a la seva superfície. Es posen a sobre d’una safata i l’empolvorem amb sucre. Es van amuntegant com creps. És típic fer aquestes postres per Setmana Santa i Pasqües.
—Mireille Vivas Belot, de Sant Pau de Fenolhet (Occitània)
Justament fa uns dies Joan Bosch ens deia que enguany havíem de fer bunyetes.
Les bunyetes són les orelletes?
Comentaris recents
capellà
Enric Gomà explica aquí el perquè dels capellan...
capellà
Sempre m'ha fet gràcia que dels esquitxos de ...
rector
"Regent" també sembla un mot emparentat amb el d'...
mossèn
La paraula mossèn la remeteu al ...
l’amo
El Louis Juanchich conreava quasi bé 4 ha de terr...